در سوخوی27، به تقلید از جنگندهء F-14A Tomcat، از سیستم «جستجو و ردیابی مادون قرمز» یا IRST استفاده شده است. این سیستم درست بر روی دماغه و مقابل کابین نصب شده و با یک سیستم فاصلهیاب لیزری، هماهنگ گشته است. این سیستم میتواند در خدمت رادار قرار بگیرد یا به طور مستقل برای حملات مخفیانه علیه هواپیماهای دشمن به کار گرفته شود. این سیستم همچنین به کنترل مسلسل هواپیما کمک میکند و دقت بیشتری را نسبت به زمانی که از حالت نشانهروی رادار استفاده میشود، فراهم میآورد.
تولیدات و کاربران
تعداد حدود 680 فروند Su-27، پیش از فروپاشی، توسط اتحاد شوروی تولید گشت، که از این تعداد، 400 فروند هنوز در خدمت نیروی هوایی روسیه قرار دارند. در بین کشورهای مشترک المنافع (جمهوریهای استقلال یافته)، تعداد 30 فروند در اختیار قزاقستان باقی مانده بود که 12 فروند از این تعداد، بابت بدهی به روسیه مسترد شدند. سایر دارندگان سوخوی27 در بین جمهوریهای شوروی سابق، به شرح زیر هستند:
* بلاروس: 20 فروند
* اوکراین: 60 فروند
* ازبکستان: 25 فروند
برنامههای بهینهسازی و بهبود عملکرد
روسیه، همچنین برنامهای برای ارتقاء سوخوی27 های قدیمی خود به سطح استاندارد SM و SKM دارد. این ارتقاء، شامل بهروزآوری کابین آنالوگ و قدیمی به سطح استاندارد کابین شیشهای (Glass Cockpit) و تغییراتی در سیستم دیجیتالی «پرواز به وسیلهء سیم» میباشد. رادار جنگنده نیز طی چند مرحله ارتقاء داده شده و بردش افزایش یافته است. سیستمهای دفاعی و ناوبری نیز قرار است همانند سیستمهای تهاجمی، بهبود یابند. نیروی هوایی روسیه، امیدوار است این برنامهء بهروزآوری، تا پایان سال 2008 تکمیل گردد.
کابین مجهز Su-27SK مجهز به نمایشگرهای چندکاره جهت برنامه ریزی عملیات و مسیر پروازی
¶به خدمت گیری سوخوهای پیشرفته شده در نیروی هوایی روسیه
نیروی هوایی روسیه در اواخر سال 2003، پنج فروند جنگنده شکاری «سوخو-27 اس. کا. ام» SU-27 SKM (مدرنیزه شده) جدید دریافت کرد. طبق برنامهریزی انجام شده، در سال 2006 نیز 20 فرود از این نوع هواپیما را تحویل گرفت. به گفته نظامیان و طراحان، بهرهبرداری از این هواپیماها گام اولی در راستای تجهیز نیروی هوایی روسیه به هواپیمای شکاری نسل پنجم خواهد بود.
کابین پیشرفتهء Su-27SKM
مدل جدید اما نه برای خلبانان تازه کار
ایگور دیومین سرطراح ارشد دفتر طراحی- تجربی «سوخو» در گفتگو با روزنامه «ایزوستیا» گفت: «ما این هواپیما را برای خلبانان جدید نساختیم؛ این جنگنده برای آنهایی است که امروزه جزو کادر پرواز میباشند؛ به همین دلیل با وجود اینکه جنگنده شکاری «سوخو-27 اس. کا. ام» یک هواپیمای جدید است اما بهره برداری آن برای خلبانان باتجربه آسان است».
اصلیترین وجه تمایز بین جنگندهء شکاری « سوخو-27 اس. کا. ام» و سایر هواپیماهای «سوخو» موجود در ارتش روسیه این است که جنگندهء جدید به آسانی هواپیماهای سابق با استفاده از تمام مهمات، اعم از کنترل شونده و غیرقابل کنترل، و همچنین موشکهای هوایی مختلف موجود در نیروی هوایی قادر به فعالیت هم در برابر اهداف هوایی و هم در برابر اهداف زمینی است. این جنگنده شکاری نه تنها قادر است در تمام اوقات شبانهروز فعالیت کند، بلکه شرایط آب و هوا نیز تاثیری در کار آن ندارد.
دیومین میافزاید: «از ویژگیهای دستگاههای راداری و ناوبری این جنگنده این است که همه عملیات مربوط به پرتاب بمب بدون دخالت خلبان و به صورت کاملن خودکار انجام میگیرد. خلبان فقط کافیست در موقعیت مناسب دکمه «پرتاب» را فشار دهد. یکی از نوآوریهای دیگر این جنگندهء شکاری آن است که ایستگاه راداری آن علاوه بر اهداف هوایی قادر به شناسایی اهداف زمینی متحرک هم میباشد».
ارسال شده در
87/12/18:: 3:47 عصر
توسط ناصر ژاله کریمی